Projecte

folletoTotal
Kun-Terra és una síntesi del treball personal i professional que porto desenvolupant al llarg del meu caminar.
Kun-Terra, una proposta rica i plena per a acompanyar a la persona cap a la descoberta del propi poder partint del reconeixement del propi cos com a font de vida i plaer.

Yin pur. Kun és la mare Terra, la deessa per excel·lència. Se li atribueixen els atributs de fecunditat, acceptació, comprensió, tolerància, amor i generositat, així com les qualitats de sostenidor, fonament i substrat. En la versió Mawangdui el caràcter que defineix aquest trigrama significa “riu” i per ell el simbolisme mostra subtils qualitats aquàtiques, i per tant creadores, si bé el paper de la terra ha acabat desbancant l’aigua en la tradició Xina. Simbolitza la acceptació, la flexibilitat, la no oposició, el fluir a favor de la natura. Es la matèria, lo material, la substància que dona forma a les coses.

(I Ching. El llibre dels Canvis)

 

L’arbre Ginkgo Biloba és un fenomen, un objecte de veneració, un arbre sagrat d’orient, un símbol d’unitat d’oposats, vist per alguns com a un símbol de invariabilitat, posseïdor d’un poder miraculós, portador d’esperança i del incommensurable passat, un símbol d’amor. Degut a totes les seves propietats, s’associa amb la longevitat i la regeneració.

El Ginkgo Biloba és un arbre únic en el món. Utilitzar des de fa segles en medicina tradicional xinesa, japonesa e hindú. S’utilitza per restaurar la circulació energètica en el cos. És la planta de llavors vivent més antiga i es , per això, vista per alguns com una de les meravelles del món. És un molt preciós i tènue eslavó entre el present i el remot passat.

L’explosió de la bomba d’Hiroshima a finals de la II Guerra Mundial va arrasar amb tot el que vivia en aquella àrea. Al mes de la explosió, el Ginkgo va ser l’únic arbre que va rebrotar sense deformacions majors. És símbol de regeneració i portador d’esperança.